Alergie

Aparatura BICOM może być wykorzystana także do badania alergii. W naszym gabinecie oferujemy 3 rodzaje pakietów alergicznych : podstawowy, pokarmowy oraz wziewny.

Poniżej wymienione są poszczególne próbki zawarte w każdym z pakietów.

ALERGIA PODSTAWOWA:

  • Zboża – Mąki: jęczmień; kasza gryczana; kukurydza; proso; owies; ryż; żyto; sezam; orkisz; pszenica; gluten; drożdże.
  • Ryby: Fish mix 1 (dorsz; śledź; flądra); Fish mix 2(węgorz; małże; krewetki; łosoś; sardynka; sola); dorsz; śledź; makrela; flądra; łosoś.
  • Grzyby: Fungi mix 1 (Cheatonium glob.; Cladosporium fulv.; C. herbarium; Fusarium spp.); Fungi mix 2 (Pen. Brevicompactum; Penicillinum expansum; Penicillinum notatum); Fungi mix 3 (Aspergillus mix; Candida albicans).
  • Warzywa: fasola; marchew; cebula; ziemniak; szpinak; pomidor.
  • Produkty mleczne: mleko krowie; laktoza; soja; mleko migdałowe; mleko kokosowe; mleko ryżowe.
  • Mięso: wołowina; kurczak; baranina; wieprzowina; cielęcina.
  • Jajka: żółtko jaja; białko jajka.
  • Używki: kakao; kawa; miód; cukier; herbata.
  • Orzechy: migdały; orzech laskowy; orzech ziemny; orzech włoski.
  • Owady (jad): pszczoła; komar; osa.
  • Sierść zwierząt: pies; wół; kot; kacze pierze; gęsie pierze; świnka morska; koń; wełna owcza.
  • Owoce: jabłko; morela; banan; wiśnia; czerwona porzeczka; agrest; winogrono; grejpfrut; cytryna; gruszka; brzoskwinia; pomarańcza; malina; truskawka.
  • Roztocza: roztocze mąki; kurz domowy.
  • Pyłki: olcha; brzoza; leszczyna; wierzba; ambrozja; bylica; lebioda; świerk; sosna; babka; żyto; lipa; kukurydza; mix traw.
  • Tłuszcze: olej z awokado; olej kokosowy; masło ghee; oliwa z oliwek; olej palmowy; olej rzepakowy.
  • Słodziki: aspartam(E951); syrop glukozowo-fruktozowy; stewia; ksylitol.

 

ALERGIA POKARMOWA:

  • Produkty mleczne: mleko krowie; laktoza; soja; mleko klacze; mleko owcze; mleko kozie; mleko migdałowe; mleko kokosowe; mleko krowie bezlaktozowe; mleko z orzechów laskowych; mleko owsiane; mleko ryżowe.
  • Zboża – Mąki: gryka; jęczmień; orkisz; kukurydza; proso; owies; ryż; żyto; sezam; pszenica; drożdże; gluten; mąka migdałowa; mąka amarantusowa; mąka kasztanowa; mąka kokosowa; mąka kukurydziana; mąka jaglana; mąka ziemniaczana; mąka ryżowa; mąka z tapioki.
  • Warzywa: fasola; marchew; cebula; pomidor; ziemniak; szpinak; groszek; szparagi; szczypiorek; karczoch zwyczajny; topinambur; jarmuż; kalarepa.
  • Używki: kawa; kakao; miód; cukier; herbata.
  • Owoce: jabłko; morela; banan; wiśnia; czerwona porzeczka; agrest; winogrono; grejpfrut; cytryna; gruszka; brzoskwinia; pomarańcza; malina; truskawka; mandarynka; papaja; ananas; kiwi; awokado; limonka; marakuja; granat; arbuz.
  • Ryby: Fish mix 1 (dorsz; śledź; flądra); Fish mix 2 (węgorz; małże; krewetki; łosoś; sardynka; sola); dorsz; śledź; makrela; flądra; łosoś; węgorz; sola; tuńczyk; pstrąg.
  • Jajka: żółtko jajka; białko jajka.
  • Owoce morza: krab; rak; homar; małże; ostryga; krewetki.
  • Orzechy: migdały; orzech włoski; orzech laskowy; orzech ziemny; orzech brazylijski; pistacja.
  • Przyprawy: anyż; seler; kminek; curry; papryka; pietruszka; pieprz; liść laurowy; kardamon; pieprz cayenne; goździki; koper; koper włoski; chrzan; majeranek; gałka muszkatołowa; oregano; rozmaryn.
  • Mięso: wołowina; kurczak; baranina; wieprzowina; cielęcina; gęś; konina; indyk; kaczka.
  • Tłuszcze: olej migdałowy; olej arganowy; olej z awokado; olej kokosowy; masło ghee; olej z pestek winogron; olej z orzeszków ziemnych; olej z orzechów laskowych; olej z orzechów macadamia; oliwa z oliwek; olej palmowy; olej ryżowy; olej sezamowy; olej sojowy; olej słonecznikowy; olej z orzechów włoskich; olej rzepakowy.
  • Słodziki: syrop z agawy; aspartam (E951); słód jęczmienny; erytrytol; fruktoza; syrop glukozowo-fruktozowy; mannitol (E421); syrop klonowy; melasa; cyklaminian sodu (E952); sorbitol (E420); stewia; cukier trzcinowy; ksylitol.

 

ALERGIA NA PYŁKI:

  • Trawy: perz; mietliczka; wyczyniec; rajgras wyniosły; tomka wonna; owies głuchy; stokłosa; psia trawa; kamgras; kupkówka pospolita; kostrzewa; kostrzewa czerwona; kłosówka wełnista; rajgras; tymotka; trzcina; wiechlina; mieszanka traw.
  • Krzewy: bez; głóg pospolity; ligustr; tamaryszek; jaśminowiec.
  • Drzewa: olcha; brzoza; leszczyna; wierzba; kasztan; klon; grab; buk; jesion; szczodrzeniec alpejski; oliwka europejska; platan; topola; osika; jadłoszyn; dąb; akacja; lipa; lipa europejska; wiąz.
  • Drzewa iglaste: sosna; sosna szkocka; świerk.
  • Zioła (wziewnie): ambrozja; piołun; bylica; lebioda; chmiel; szklaniczek I; szklaniczek II; babka lancetowata; babka; szczaw; jakubek; pokrzywa.
  • Zboża – Mąki (wziewnie): owies; jęczmień; żyto; pszenica; kukurydza.
  • Kwiaty: aster; aster nowobelgijski; rzepak; wrzos; chryzantema; żółty lak; dalia; hiacynt; wierzbówka; margaretka; łubin; rumianek; narcyz; pierwiosnek; jaskier; róża; nawłoć; mniszek; koniczyna; tulipan.

 

Wyniki testów alergicznych wysyłamy w ciągu 2-3 dni drogą mailową.

 

 

 

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.