Poradnik

Chcesz być na bieżąco z tematyką zdrowia i profilaktyki? Zapoznaj się z naszym poradnikiem!

Syrop glukozowo-fruktozowy – szkodliwy dodatek do żywności

19 października 2017

W ostatnim czasie syrop glukozowo- fruktozowy stał się bardzo popularnym dodatkiem do żywności. Postaram się wytłumaczyć, dlaczego jest on dla nas szkodliwy. Zobacz więcej...

Fakty i mity o cholesterolu

19 października 2017

Cholesterol powstaje z cząsteczki acetylokoenzymu A będącej jednym z produktów rozkładu cukrów, tłuszczów i białka. Tak więc każdy nadmiar kalorii w organizmie może zostać zmieniony w cholesterol. Zobacz więcej...

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.