Budyń czekoladowy z malinami

18 grudnia 2018

Deser bez laktozy i glutenu w 15 minut

Składniki:

  • 100 g czekolady gorzkiej (70% kakao)
  • 500 ml mleka ryżowego
  • 1 jajko
  • 20 g (czubata łyżka stołowa mąki ziemniaczanej)
  • 20 g ksylitolu
  • maliny lub inne owoce


Sposób przygotowania:

Czekoladę rozkruszyć robotem lub podgrzać i rozpuścić. Dodać mleko, ksylitol, jajko oraz mąkę. Mieszając gotować ok. 10 minut. Można spróbować i ewentualnie dosłodzić.

Na dno szklanki ułożyć maliny, zalać gorącym budyniem i udekorować malinami.

Podawać schłodzone

Smacznego!

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.