Bułki bezglutenowe

20 lutego 2020

Kolejna odsłona wypieków bez glutenu

Składniki na 10 bułek:

  • 200 g mąki migdałowej
  • 70 g babki jajowatej
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 375 ml wrzątku
  • ½ łyżki octu winnego

 

Przygotowanie:

Mąkę, babkę, proszek, sól i jajka wymieszać razem mikserem, następnie dodać ocet i wrzątek. Całość mieszać jeszcze ok. 3-5 minut. Następnie blachę wyłożyć papierem i uformować bułki (70 g). Ja przed każdą bułką moczę ręce, aby ciasto się nie kleiło do rąk.

Piec 50 minut w 200 stopniach, ustawienie piekarnika góra-dół.

Smacznego!

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.