Bułki o niskim indeksie glikemicznym

6 listopada 2019

Pyszne i pełnowartościowe pieczywo bez glutenu i laktozy

Składniki na 8 bułek:

– 200 g mąki migdałowej

– 30 g mąki kokosowej

– 30 g lnu mielonego

– 15 g sezamu białego

– łyżeczka sody i soli

– 4 jajka

– 300 ml wrzątku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksować razem ok. 5 minut. Następnie uformować bułeczki. Piec w 200 stopniach (funkcja pieczenia: góra – dół) 45 minut.

Smacznego!

 

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.