Chleb bezglutenowy

13 lipca 2018

Kasza gryczana w roli głównej

Składniki:
– 0,5 kg niepalonej kaszy gryczanej
– łyżeczka soli himalajskiej
– łyżeczka czarnuszki
– 5 łyżek słonecznika

 

Przygotowanie:

Kaszę zalać wodą ok. 5 cm powyżej kaszy. Odstawić na 12 godzin. Następnie całość odcedzić i ponownie zalać wodą tym razem na równo z kaszą. Odstawić na 8 godzin.

Całość zmiksować na gładka masę. Dodać sól, czarnuszkę i słonecznik, delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej (ja użyłam oleju kokosowego) blaszki. Odstawić na 12 godzin żeby chleb urósł.

Piec 1,2 h w temperaturze 200 stopni.

Polecam bo chlebek jest naprawdę pyszny i bezglutenowy.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.