Kandydoza

19 października 2017

W dzisiejszych czasach grzybice są jednymi z najbardziej popularnych schorzeń. Badania dowodzą, że nawet 90% społeczeństwa ma lub miało z nią problem.

Starasz się prowadzić zdrowy tryb życia, uprawiasz sport, zdrowo się odżywiasz, a mimo wszystko problem dotyczy także Ciebie? Powodów tej sytuacji może być bardzo wiele.

Leczono Cię antybiotykami? Stosujesz antykoncepcję hormonalną? Długotrwale przebywasz w starych, wilgotnych pomieszczeniach? Są to jedne z przyczyn powszechnie występującej grzybicy.

Czy wiesz, że tylko 10 % chorób jest wywoływanych przez bakterie, a aż 90 % chorób to choroby wirusowo – grzybiczo- pasożytnicze?

Co zatem z sytuacją kiedy byłeś przeziębiony, poszedłeś do lekarza i dostałeś 7 dniową kuracją antybiotykową? Czy lekarz, który nie wykonał wymazu z gardła, posiewu kału i moczu może mieć 100% pewność, że prawidłowo przepisał Ci antybiotyk? Ilu z Was dostało go niesłusznie na grypę lub zwykłe przeziębienie?

Zatem masz odpowiedź skąd bierze się grzybica w naszych organizmach. Antybiotyki niszczą naszą florę bakteryjną, a grzybicza przerasta.
Najlepiej wiedzą o tym osoby, które miały już do czynienia z grzybicą. Leczenie farmakologiczne tylko na chwilę przynosi poprawę, a po pewnym czasie problem powraca.

W gabinecie DomiVita zaproponujemy Ci naturalną kurację, która w bezpieczny i nieinwazyjny sposób pomoże zwalczyć grzybicę. Naszym zadaniem jest przywrócenie równowagi flory bakteryjnej oraz odbudowanie odporności organizmu. W celu wykrycia w organizmie infekcji grzybiczej wskazane jest wykonanie badania biorezonansowego. Wczesne wykrycie zakażenia grzybami pozwala uchronić organizm przed poważnymi skutkami zachorowania.

Drożdżyca dotyczy nie tylko skóry, przewodu pokarmowego, czy dróg rodnych, ale również układu nerwowego i immunologicznego. Lista objawów w zależności od miejsca i stopnia rozpowszechnienia się zakażenia jest bardzo długa. Mnogość dolegliwości pozwala na uzmysłowienie sobie z jak poważną chorobą mamy do czynienia i jak nie wiele trzeba, aby błędnie zinterpretować jej objawy.

Pamiętajmy, że nadmierne rozmnażanie się grzybów w jelitach zmniejsza wchłanianie witamin i minerałów, prowadząc do wystąpienia niedoborów ważnych składników odżywczych. Za pomocą badania biorezonansowego możemy określić także czy w organizmie wystąpiły niedobory składników mineralnych.

Główne objawy grzybicy (kandydozy) :

  • zaparcia lub biegunki
  • wzdęcia
  • gazy
  • nieświeży oddech
  • biały nalot na języku
  • napadowe łaknienie na słodycze
  • alergie pokarmowe
  • trudności w koncentracji i zapamiętywaniu
  • stany depresyjne (czasami o charakterze maniakalnym)
  • nerwica
  • endometrioza
  • zapalenie pęcherza moczowego i dróg moczowych
  • uczucie swędzenia i pieczenia w czasie oddawania moczu
  • zaburzenia cyklu miesiączkowego
  • brak chęci współżycia i impotencja
  • niepłodność
  • poronienia
  • egzema
  • łupież
  • sucha i łuszcząca się skóra
  • łuszczyca

Objawy grzybicy często są mylone z innymi chorobami, a co za tym idzie nieprawidłowo leczone!
Jeżeli posiadasz lub podejrzewasz grzybicę już dziś umów się na wizytę.

Wielu z Was zadaje sobie pytanie co zrobić aby skutecznie pozbyć się grzybicy?

Jedną z najważniejszych rzeczy jest dieta!!!
Naszym zadaniem jest wyeliminowanie z pożywienia produktów, na których grzybica świetnie się namnaża.

Produkty niedozwolone przy grzybicy:

  • miód,
  • dżem,
  • mleko i nabiał krowi
  • produkty dla diabetyków,
  • czekolada,
  • cukierki, ciasta,
  • torty,
  • słodkie pieczywo ( drożdżowe bułki i ciasta)
  • soki i napoje gazowane z cukrem,
  • owoce ( świeże, mrożone oraz suche)
  • budynie
  • białe pieczywo,
  • tosty,
  • makarony
  • naleśniki
  • pierogi, również chleb z mąki mieszanej,
  • zupy w proszku
  • drożdże i wszelkie produkty zawierające drożdże (np. piwo!)
  • biały ryż
  • alkohol ( słodkie wina, piwo)
  • sery żółte i pleśniowe
  • dania gotowe
  • soki w kartonach i butelkach
  • ketchup i majonez
  • przyprawy wieloskładnikowe ( np. Vegeta)

Zastanawiasz się jak dasz radę wytrzymać bez batoników, lodów i słodkich napoi, które do tej pory towarzyszyły Ci codziennie w pracy i szkole?

Po względnie krótkiej abstynencji cukrowej, stopniowo przyzwyczaisz się do prawdziwego smaku potraw i brak słodyczy przestanie Ci dokuczać.

Przestrzegając diety przeciwgrzybiczej, nie tylko zahamujesz rozrost grzybicy, lecz dodatkowo wzmocnisz swój układ odpornościowy!

Zatem co można jeść w czasie kuracji antygrzybicznej?

Produkty wskazane:

  • pełnoziarnisty chleb żytni i orkiszowy na zakwasie
  • ksylitol i stewia
  • wszystkie zielone warzywa
  • kiszone ogórki i kapusta
  • rośliny strączkowe i ziemniaki
  • pełnoziarniste kasze i ryże
  • jaja
  • mięso i ryby
  • oleje tłoczone na zimno ( lniany, oliwa z oliwek )
  • olej kokosowy
  • ziarna: dyni, słonecznika, siemię lniane
  • produkty mleczne – zamienić mleko krowie i jego produkty na jakiekolwiek inne – kozie, owcze

Musisz wiedzieć, że podczas rozpadu komórek grzybiczych w naszym organizmie powstają toksyny. Ważne jest aby w tym okresie spożywać VITAMINĘ C oraz AMYLAZĘ.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.