Kakaowy deser jaglany z powidłami śliwkowymi

20 grudnia 2018

Zdrowy deser nie tylko od Święta

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 600 ml mleka ryżowego
  • 30-40 g ksylitolu
  • 20 g naturalnego niesłodzonego kakao
  • 160g-180 g powideł śliwkowych


Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną ugotować na mleku ryżowym. Pod koniec gotowania dodać pozostałe składniki i jeszcze gotować ok. 2 minut. Następnie wszystko zmiksować. Przelewać do szklanek/deserówek.

Smacznego!

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.