Pączki bezglutenowe

20 lutego 2020

Alternatywa na Tłusty Czwartek

Składniki:

  • 200 g sera twarogowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50-60 g mąki kokosowej
  • smalec do smażenia
  • wiórki kokosowe do dekoracji

 

Polewa czekoladowa:

  • 50 g czekolady 85% kakao
  • 50 ml śmietanki 36%

 

Składniki na pączki wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie uformułować kuleczki. Smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu kilka minut, aż się zarumienią.

Po wystudzeniu polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.